Így erjed a Fuxli

2013. október 1. 19:55
Szekszárdon is tart már a szüret. Sebestyén Csabánál már a Fuxli erjed a hordóban.

Gyanítjuk nem csak Sebestyénnél, hanem már a legtöbb szekszárdi pincészetnél leszüretelték azt a szőlőt, amiből a sillerüket fogják készíteni, és amivel a Fuxli címre pályáznak majd. A Fuxli nevet az a szekszárdi siller viselheti, amelyet az összefogás alapítói egy vakteszt során a név használatára méltónak tartanak. A közös palackba 2011-ben még csak hat pincészet bora kerülhetett bele, 2012-ben már kilenc. A minőségre való törekvést az is mutatja, hogy volt olyan pincészet, amelyik kikerült 2012-ben a Fuxli csapatból, illetve hogy a jelentkezők fele használhatta csak a Fuxli nevet, és a közös palackot.

A videóból kiderül, hogy Sebestyén Csabánál már szépen erjedésnek indult az idei alapanyag, amit a hordón lévő dátum alapján szeptember 26-án szüretelt le a szekszárdi borász.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában