Eszenciát fejtenek a Disznókő gyakornokai

2013. november 10. 10:22
Provence-i diákok érkeztek a Disznókőhöz, hogy megismerkedjenek az aszúkészítés folyamatával. Mészáros László birtokigazgató rájuk bízta az eszenciát: az volt a feladatuk, hogy lefejtsék az aszús kádakról az aszúsodott szemekből saját tömegük miatt, préselés nélkül kiszivárgó mustot, és mintákat készítsenek belőlük.

Dél-franciaországi diákokat fogadtak szakmai gyakorlatra tokaj-hegyaljai borászatok. A képzést a sátoraljaújhelyi Szepsi Lackó Máté Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskola koordinálta. Az iskola öt éve tart kapcsolatot hasonló profilú francia iskolákkal, ahol szőlész és borászképzés is van. Idén jó az aszútermés, így e különleges, csak Tokaj-Hegyaljára jellemző borkészítésbe is betekinthettek a fiatalok, áll a Zemplén TV anyagának rövid ajánlójában.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában