Font: Már nem néznek ferde szemmel az Alföldre

2013. december 8. 11:23
A fideszes Font Sándor szerint az alföldi borvidékekről származó reduktív fehér- és rozéborok ott vannak a legjobbak között az országban. Font úgy látja, már nem néznek ferde szemmel a hegyvidéki borászatok síkvidéki társaikra.

„Köztudott, hogy a Duna-Tisza-közi három borvidék kénytelen volt összefogni, és a Duna Borrégiót megalkotni, hiszen az úgynevezett hegyvidéki borászatok általában ferde szemmel néztek az alföldi-síkvidéki borászatra” – véli a politikus. Font Sándor szerint ez az elmúlt években megváltozott, köszönhetően a reduktív borkészítési technológia térnyerésének, mellyel a Duna Borrégió könnyű fehér- és rozéborokat tud készíteni.

A fideszes politikus szerint az alföldi rozék a legjobb tíz közül vannak, a csongrád-bokrosi borvidéken pedig a természeti adottságok, a meglévő kultúra és a szakértelem is adott ahhoz, hogy további sikereket érjenek el az itteni borászok. A mezőgazdasági bizottság elnöke külön örül neki, hogy Frittmann János és Koch Csaba személyében alföldi borászok is ülnek vezetőként az újjáalakult Hegyközségek Nemzeti Tanácsában.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés