Szigetvári: Túlárazottak a magyar borok

2013. december 22. 13:15
Az Együtt 2014 társelnöke a Twitteren fakadt ki a magyar borok túlárazottsága ellen: sokkal szívesebben vásárol chilei cabernet sauvignont négyezer forintért, mint egy Sauska-házasítást Villányból hatezerért.

Szigetvári Viktor, az Együtt 2014 társelnöke a Twitteren osztott meg egy rövid bejegyzést arról, milyen vörösbor kerül a karácsonyi asztalra.

A Szigetvári által említett Sauska 7 egy bordeaux-i házasítás, ami azt jelenti, hogy cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot alkotja a bort. A borászat mind villányi, mind siklósi területéről elkészíti – hogy Szigetvári melyikre gondolt, nem tudni. A Bortársaságnál 6980 forintba kerül a 2011-es évjárat. (A Sauska Cuvée 7 nagytestvérét, a Sauska Cuvée 5-öt a Decanter idén a világ legjobb bordói házasításának választotta. A Mandiner.bor mindhármat kóstolta, itt olvashatja róluk véleményünket.)

A politikus által az ára miatt jobban preferált chilei bor, a Montes Alpha éppen 2010-es évjáratával képviselteti magát a borkereskedésben. 4690 forintot kell fizetni érte, cserébe 90 százalékban cabernet sauvignonból és 10 százalékban merlot-ból készült bor van a palackban, mely Robert Parkertől 91 pontot kapott.

Szigetvárival szemben párttársa, Bajnai Gordon jobban értékeli a villányi csúcsborokat: ősszel egy üveg Gere Kopárt vitt Mesterházy Attilának, hátha kibékülnek.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy fiakevőtől nem is vártunk mást.

+ a megemelt jövedéki adók!!!!

Kiscsávó!

A neked való kannásbor a Gödörben 250-ért már kapható.

Annak idején a felmenői is a Fehér Ökörben randizatk, most meg minőségi bormárkákkal dobálózik. Életében nem ivott egyebet mint zalai Noah bort.

Szemmel látható rajta...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában