Az aszút én fizetem

2013. december 23. 9:52

Matt Kramer
Wine Spectator
A szívem a legendás, klasszikus édes tokajiért dobog, olyannyira, hogy én az étkezések árába beépítenék egy pohár aszút, amit az utolsó fogás után automatikusan hoznának.

„A modern száraz tokaji furmintoknak bérelt helyük lenne a borlapon. A szívem azonban a legendás, klasszikus édes tokajiért dobog, olyannyira, hogy én az étkezések árába beépítenék egy pohár aszút, amit az utolsó fogás után automatikusan hoznának. (Manapság amúgyis automatikusan pluszösszeget fizetünk a kenyérért, és gyakran terítékdíjat is, miért ne lehetne ebbe egy pohár desszertbor árát is belefoglalni?)

A legtöbb ember még életében nem kóstolt tokaji aszút, és soha eszébe nem jutna rendelni. Valószínűleg azt sem sokan tudják, hogy ezekben a borokban az alkohol ritkán haladja meg a 11%-ot, vagyis kellemesen el lehet kortyolgatni az étkezés végén. Mindenekelőtt azonban ezek a borok csodák, olyan aromával, amihez egyetlen más boré sem hasonlítható a világon, azoké sem, amelyek szintén botritiszesek, mint például a Sauternes.”


Matt Kramer posztjának Tokajról szóló részét a Művelt Alkoholista fordította.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában