Szőlő takarása lovakkal, hajna nanaj nanajjaj

2014. január 3. 11:53
Milyen nemzet a magyar? Lovas? Mulatós? Boros? Ha csak az egyik is igaz, akkor a mulatós zenére lovakkal szőlőt művelő zalai gazdákról készült videónál többet nem kívánhat magyar szem és fül.

Ha szép az idő és jó a zene, máris könnyebben megy a zöldmunka! Zalában mindig is tudták, hogyan kell élvezetet találni az élet legegyszerűbb dolgaiban: egy jókedvű zalabéri szőlősgazda most meg is osztja az internettel a titkot.

Példaértékűen megszerkesztett alkotásra bukkantunk a YouTube-on. A Szőlő takarása lovakkal című rövidfilm tizenegy percben mutatja be, milyen az, amikor ló és ember együttes erővel készíti fel a szőlőt a fagyokra. A film követi a hármas tagolás elvét: az elején szemléletesen bemutatja a munkaeszközöket (bevezetés), ezt követően mulatós slágerekre felszántják az egész hegyoldalt (tárgyalás), majd a végén Tarr Bélát is megidézve egy hosszú snittben egyszerűen kisétálnak a képből (befejezés).

A rövidfilm persze nem csupán képi világa, hanem zenéje miatt is minimum elismerést érdemel. Olyan mulatós slágerek csendülnek fel benne, mint a Vettem a piacon egy szájkosarat, a Falu végén, a Zsebkendőm négy sarka. Ezek után egy emberként követeljük, hogy a bor fejtéséről és derítéséről is készüljön legalább egy ilyen alkotás!

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában