Évkezdés

2014. január 19. 10:10

Bujdosó Ferenc
Bujdosó Pincészet
Aki csak teheti a borvidéken, a szőlőmetszést végzi abban bízva, hogy elkerül bennünket az extrém hideg.

„A január korábban a hólapátolásról szólt, ezzel szemben idén a tavaszias időben, aki csak teheti a borvidéken, a szőlőmetszést végzi abban bízva, hogy elkerül bennünket az extrém hideg. A pincében az elmúlt héten kifejtettük a fehérborokat az új tölgyfahordókból és Szemesen töltöttük őket újra tele 2013-as Ibitubával és Farkastanyával. Gyönyörű lett a Magtár alatti pinceág, itt korábban még nem érleltünk bort.

A múlt héten Mozsgón jártunk Andreasnál, egy nagyon tanulságos Syrah-Kékfrankos kóstolón, zömében villányi és szekszárdi borok és termelők vettek részt a kóstolón, amelyet Andreas édesapja színesített meg külföldi tételekkel. Hans meglepetéseket tud okozni: az idei a bemelegítő vacsora mellé kínált 1955-ös Chianti volt, senki nem tippelte 30 évnél idősebbnek, mivel egy elöregedett 1986-os Cabernet volt mellé töltve.

Ismét megállapítottuk, hogy van még mit tanulni. Számomra az est fénypontja Sebestyén Csabi Iván-Völgyi Kékfrankosa volt, a Syrah-nak most sem sikerült meggyőznie, pedig több 100€ fölötti tétel is szerepelt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában