Szovjetszkoje, a nyolcadik magyar csoda

2014. február 6. 7:30
A pohárba kitöltve undorító illat fogad, káposztával, áporodott, használt zoknira és olcsó mustsűrítményre emlékeztető szaggal.

„Arról azonban, hogy ez a bizonyos Szovjetszkoje Igrisztoje milyen, senki sem cikkezett. Kiváló-e avagy szimplán ihatatlan? Csak a Dívány nem volt rest, hiszen Szilvesztert megelőző pezsgőmustrájukon szovjet-magyar barátunkat is terítékre vették. A műanyagpohárból celebrált kóstolón – ne legyenek kétségeink, Magyarország-borország büszke lakói a Honfoglalás óta így fogyasztják a pezsgőt – aztán főszereplőnk olyan neveket utasított maga mögé, mint a transzfer eljárással készülő Hungária Extra Dry, de még a Martini Brut-vel is simán lépést tartott! (...)

Most voltam oly szerencsés, hogy Karácsony szent ünnepe alkalmából szert tehettem a csodára, pontosabban a szovjet-szortiment egyik, pinkben játszó darabjára. Gagyi kapszula és műanyag dugó. A pohárba kitöltve undorító illat fogad, káposztával, áporodott, használt zoknira és olcsó mustsűrítményre emlékeztető szaggal. Egyik gonosz kóstolótársunk megjegyzi, »WC-kefével mosták ki a tartályt«. Az ízében a rendkívüli hígság a gyümölcsösség távoli emlékével és az olcsó szlovák cukor gazdagságával versenyzik. Lecsengés nincsen, ha csak nem a mustsűrítmények töttyedt-löttyedt gyümölcseire emlékeztető valamit nem hívjuk annak. 11%. 699-749Ft. 1p (Lidl, Tesco és más hipermarketek)

Hamis marketinggel felpörgetett olcsó termék, ezt értem, hisz nincs új a nap alatt. De hogy néhány féleszű, kivénhedt elvtárson túl még valakinek hívószó a Szovjetunió, no, azt már jóval nehezebb feldolgoznom.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában