Magyar borvidékeket mutatott be Brüsszelben Schöpflin György

2014. február 12. 18:40
Három magyarországi borrégió termékeit mutatta be Schöpflin György fideszes európai parlamenti képviselő az EP brüsszeli székházában – közölte szerdán a képviselő irodája. Schöpflin szerint létezik a fröccsnek egy magyar-angol változata is: hat deci bor és három deci szóda, az 1953-as futballmeccs emlékére.

A kedd esti rendezvényen az egri borvidékről Kovács Nimród borász furmintból és kékfrankosból, a móri borvidékről Csetvei Krisztina Nap és Olló fantázianevű borából, míg Somló-hegyről Baranyai András a juhfark elnevezéssel illetett nedűből hozott magával.

A borkínálatot disznótoros egészítette ki, és Kovács Lázár mesterszakács saját kezűleg szeletelte fel a mangalicasonkát. 

Schöpflin György fröccsismereti tájékoztatóval is ellátta a megjelent mintegy négyszáz érdeklődőt. A magyar és angol nyelvű ismertetőből kitűnik, hogy a maflás (öt deci bor, öt deci szóda) angol elnevezése dimwit, a viceházmester (három deci bor, két deci szóda) megfelelője a deputy concierge, a tömbházmestert (négy deci bor, egy deci szóda) azonban már landlordként kell angolul rendelni.

A Nagy-Britanniában élő Schöpflin szerint létezik a fröccsnek egy magyar-angol változata is: hat deci bor és három deci szóda, az 1953-as futballmeccs emlékére.
 

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés