HU-SK

Van szlovák Tokaj: döntött az Európai Bíróság

2014. február 13. 11:12
Elutasította csütörtökön a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság a magyar fellebbezést a »Tokaj« márkanév ügyében, kimondva azt: nem minősül megtámadhatónak a »Vinohradnícka oblast' Tokaj« szlovák név nyilvántartásba való bejegyzése.

A bejegyzés az oltalom alatt álló eredetmegjelölések E-Bacchus elnevezésű elektronikus nyilvántartásába történt. E bejegyzés nem vitatható az uniós bíróságok előtt, állapította meg az Európai Bíróság. A testület az indoklásban kiemelte, hogy a tokaji borvidék Magyarország és Szlovákia területére is kiterjed.

A szlovák Tokaj látnivalóiról, pincéiről itt egy térkép:


Zobraziť Vinohradnícka oblasť TOKAJ / Slovakia - Vinárska mapa na väčšej mape

FRISSÍTÉS (02. 14.): A Vidékfejlesztési Minisztérium kiadott egy közleményt, miszerint nem arról szólt az Európai Bíróság csütörtöki ítélete, hogy van-e szlovák Tokaj, mert nyilvánvaló, hogy a borvidék átnyúlik a határon. A kérdés itt az volt, hogy a szlovákiai tokaji borokra Tokajská vagy Tokaj legyen-e ráírva. Utóbbi nyert.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha nem az van a címkén odaírva, hogy Made in Hungary, azt úgyis csak hamisítványnak fogják tekinteni. Nekünk is ezt kell mindenhol elmondani.

Amelyik Tokai nem magyar az hamis. Én eddig is ezt mondtam és továbbra is ezt fogom. Tessék elhinni, hogy sokat járok külföldre és sok helyen mondom.

Mint ahogy az amik is leszopták magukat Vietnamban - a példa mutatja hogy nem kell a "sose"-t feltétel nélkül elfogadni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés