Vinitaly: teltház Romsics László aszúkóstolóján

2014. április 12. 9:05
A tokaji aszúkról tartott mesterkurzust az olasz Vinitaly szakkiállításon a VinCE magazin szervezésében Romsics László. A kóstoló iránt nagy érdeklődés volt: a Prezivel megtartott előadásra még a pótszékek is elkeltek.

A tokaji aszú igazi lovebrand, lelkendezik a VinCE magazin, akik idén harmadszorra tartottak mesterkurzust a veronai Vinitaly szakkiállításon. Két évvel ezelőtt a hazai furmintok, tavaly a magyarországi természetes édesborok, idén pedig az aszú volt a téma. A magyar borok és a VinCE kóstolójának nagy áttörését utóbbi hozta el.

„[Az előző években is] akadtak nézők, de kisebb teremben jó félházzal zajlottak az előadások. A Vinitaly weboldalán és magán a kiállításon megtalálni a kóstolót a borsorral komoly kihívás: a weboldalon alul, apró betűk sokaságán kell átvergődnünk, a kiállításon pedig 89 000 négyzetméterrel kell versenyezni, ahol több mint 4000 kiállító próbálja felhívni magára a figyelmet. Idén mégis megtalálták a VinCE tokaji aszú kóstolóját, olyannyira, hogy a pótszékek is elkeltek, és sokan sajnos kívül rekedtek” – írja honlapján a Vinitalyn tapasztaltakat a lap.

A kóstoló borsora a következő volt:

1. Degenfeld Tokaji Aszú 5 puttonyos, 2008
2. Dereszla Aszú 5 puttonyos 2008
3. Béres Tokaji Aszú 6 puttonyos, 2007
4. Dobogó Tokaji Aszú 6 puttonyos 2007
5. Royal Tokaj Aszú Mézes Mály 6 puttonyos 2007
6. Szepsy Tokaji Aszú 6 puttonyos 2005
7. Disznókő Tokaji Aszú 6 puttonyos, 1999
8. Sauska Tokaji Aszúesszencia, 2003
9. Tokaj Kereskedőház Tokaji Aszúesszencia, 2003
10. Erzsébet Tokaji Aszúesszencia 2003

A borokat Romsics László, a VinCE magazin kóstolóinak állandó résztvevője, a Törley Pezsgőpincészet főborásza mutatta be, ráadásul a Prezi segítségével:

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában