Húsvét a Facebookon: így kívánnak a pincészetek boldog húsvéti ünnepeket

2014. április 20. 11:15
Nyilván nem újdonság, hogy a Facebook jó terep a pincészetek marketingje számára, az ünnepnapokon pedig mint minden brand a politikusoktól a sarki pékségig, ők is felszállnak a jókívánságvonatra. A Mandiner megmutatja a legprofibb, a legaranyosabb, a legfurcsább és a legunalmasabb húsvéti posztokat a Wachautól a Badacsonyon át Szerbiáig.

Az, hogy a Facebook ígéretes és a hagyományos felületekhez képest meglehetősen olcsó terep a hazai borászatok számára is, jól mutatja, hogy egyre több pincészet szponzorál meg egy-egy róluk szóló cikket vagy egy hangulatos saját fotót a közösségi oldalon. A hazai pincészetek többségének 1000 alatti vagy körüli lájkolója van, a Facebook itthoni császára így kétségtelenül a badacsonyörsi Varga Pincészet a maga 150 ezret meghaladó rajongótáborával – valamint azzal, hogy gyakorlatilag azonnal reagálnak a kommentelők kérdéseire, legyenek azok bármennyire is kényesek vagy éppen kíváncsiak.

Most azonban a húsvétról van szó: megnéztük, melyik pincészet hogyan kíván boldog, meghitt, kellemes ünnepet fogyasztóinak és facebookos rajongóinak. Az egyes pincék jókívánságait kategóriákba soroltuk, majd kiválasztottuk a legjobbakat. Ha valamit hiányol a gyűjtésből vagy kihagytuk az Ön kedvenc pincéjét, jelezze nekünk!

*

A klasszikus iskola hívei lemennek a pincébe, fognak egy palackot, megkeresik a húsvéti nyuszit, megkérik egy közös képre, majd gyorsan feltöltik a végeredményt. Így tett például a Tokaj-Hegyalja egyik településén, Rátkán borászkodó Árvay Pincészet.

Hasonlóan tett a tolnai borvidék egyik feltörekvő borászata, Szabó Laci váraljai pincészete is. Itt a pinceromantika és a szódásüveg is előkerül, tudat alatt mintegy megidézve a közelgő nyarat és a tikkasztó melegben igencsak jóleső fröccsöket.

Ugyancsak idetartozik egy igazi klasszikus, vidéki hangulatú palackos-fotós kompozíció is, egyenesen a Csobánci Bormanufaktúrától. A palackok nyilván képszerkesztővel kerültek az előtérbe, a nemzeti címerért és a szép tojásokért cserébe ez megbocsátható.

A képeslapok nagymesterei

Ez az a kategória, ahol kockázatmentesen lehet elegáns és profi dolgokat alkotni. Így tett a Törley Pezsgőpincészet is, amely legnépszerűbb termékének, a Charmant Doux-nak a címkéjét helyezte rá egy aranyló húsvéti tojásra, majd megkötötte az egy masnival. A cél itt a Törley-pezsgőkhöz kapcsolódó exkluzivitás és az elegancia hangsúlyozása.

Ha már pezsgő, nézzünk el Bécsbe a Schlumbergerhez, ők némileg modernebb-tavasziasabb módon kívánnak boldog, buborékokban gazdag húsvétot fogyasztóiknak:

Hasonló megoldást választott a szekszárdi Bodri pincészet. A fonott piknikkosárban található borok és a két nyúl falusi idillt kíván a húsvéti napokra. Egyszerűségével, jó hangulatával és lazaságával Bodriék üdvözlőlapja nyerte el a legprofibb címet.

A Tokaj Kereskedőház prémium szortimentjét állította hadrendbe a tojások mögé:

Haha, nem is! Az állami cég borítóképén az olcsóbb termékek is visszaköszönnek:

És akinek ez nem lenne elég, kap a cégtől egy húsvéti összefoglaló videót is:

A legegyszerűbb, legegyértelműbb, legunalmasabb megoldást az erdőbényei Béres Szőlőbirtok választotta. Nincs ember, aki csak egy picit is félreérthetné az üzenetet.

A kőszegi Kampits pincészet minden húsvéthoz kapcsolódó népszokást és képzettársítást beemelt képeslapjába. Kaptak is rögtön szentképet kommentben. 

A legkreatívabbak

Rókusfalvy Pál pincészete külön húsvéti poszttal még nem jelentkezett, ám posztolt pár napja egy képet, amin húsvétra a fogadójába invitál mindenkit. Nekünk tetszik.

Egészen újszerű Szerbia egyik legnagyobb pincészetének húsvéti lapja, amin egy húsvéti tojásra aggatják rá a Vinarija Aleksandrovic koronás logóját:

Ha elnézünk a Wachauba, láthatjuk, hogy a Domäne Wachau marketinges csapata a húsvétot sem bízta a véletlenre. Sorbarendezték a szortimentet, majd ráaggatták az egyes palackokra azt, hogy boldog húsvétot. Az első palackon nyuszi is van!

A paksi Fabro Pince is a nyusziban látta meg húsvéti posztjának főszereplőjét:

És akkor következzenek a legaranyosabbak. Nyuszitéren a köveskáli Pálffy Pince felrobbantotta a cukiságbombát, és bedobott egy üveg rozét a családi nyulak közé:

És amikor azt hisszük, ezt már nem lehet hova fokozni, jön a hazai borászatok Facebook-nagyágyúja, a Varga Pincészet, hogy kimaxolja a nyuszikontentot. A kép készítése közben egy nyúl sem sérült meg, tették hozzá a badacsonyörsiek:

Nem tudjuk eldönteni, Pálffyék vagy Vargáék nyulai-e az aranyosabbak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés