Melyik borban van a legtöbb muzsika?

2014. április 26. 23:50
Vajon melyik borban van a legtöbb muzsika? Erre keresték a választ többek közt a Buda Folk Band, a Fanfara Complexa, a Góbé és a Tallabille zenészei április 26-án, szombaton a Fonóban. Több mint hatvan tétel közül választották ki a fehér és a vörös borok közül a három-három nyertest, 2014 népzenész borát.

Mintegy hatvan tétel közül választotta ki 2014 népzenész borát szombat délután a Buda Folk Fest keretében a Fonó Budai Zeneházban négy népi zenekar, egy hangerkészítő csapat és egy leányénekesekből álló csoport. 

A zenekarok a Fanfara Complexa, a Buda Folk Band, a Góbé és a Tallabille voltak. A tételek főként Villányról, Szekszárdról, Egerből, Tokaj-Hegyaljáról, a balatoni borvidékekről és a Mátrából kerültek ki. A kérdés az volt: melyik borban van a „legtöbb muzsika”?
 
A délután négytől éjjel fél tizenegyig egyre fokozódó hangulatban telő kóstoló során minden zsűriző csapat öt fehér és öt vörös tételt kóstolt. Eközben többször állt neki zenélni a Góbé és a Buda Folk Band is, hol a kóstoló helyszínén, hol az udvaron. 
 
A második alkalommal megrendezett kóstolás győztesei: fehérből a Kikelet 2012-es tokaji furmintja lett az első, Sauskáék 2012-es furmintja lett a második, és a Pannonhalmi Apátsági Pincészet tricollisa lett a harmadik, ugyanebből az évből. A vörösök közül Balla Géza 2011-es Fekete Leánykája végzett az élen, s azt követte a Kajmád 2011-es szekszárdi cuvée-je és a Vesztergombi 2009-es szekszárdi merlotja.
 
A tavalyi, 2013-as nyerteseket a Söndörgő, a Tükrös, a FolkEmbassy, az Erdélyi zenészek klubjának résztvevői, a Zerkula és a Kolo zenekarok választották ki. A vörösek közül akkor a Villa Tolnay 2008-as badacsonyi cuvée-je, a fehérek közül a Váli pincészet 2011-es Luca bora nyert. 
 

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés