Milyen a jó chardonnay-pohár? Kovács Antal megmutatja.

2014. május 11. 10:52
Nagy, félliteres űrtartalom és széles száj – a sommelier szerint ez felerősíti a bor savérzetét.

Kovács Antal sommelier közreműködésével készítette el saját chardonnay-s kelyhét a salgótarjáni Tarján Glass. Kovács szerint a félliteres pohár széles szája a bort a nyelv közepére ejti, ezért először a nyelv két szélén a savas ízeket érezzük, ami felerősíti a savérzetet. A chardonnay mellett lágyabb fehérborokhoz és rozékhoz is ajánlja.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában