Pincetúra

Egy egész éjszakán át végig lehet kóstolni a Somlót

2014. június 22. 18:42
Formabontó bulira készülnek a Somló-hegy borászai, immáron másodszor: összesen 34 helyszín érintésével éjszakai pincetúrát szerveznek a június 28-i szombat estére. Lesznek borok és borászok, nyitott pincék és kápolnák, majd szabadtéri reggeli a somlói várban.

Balogh Zoltántól, a Somlói Apátsági Pince tulajdonosától-borászától kaptuk a hírt, miszerint formabontó rendezvény lesz a Somló-hegyen június 28-án, szombaton.

Ennyi pince egyszerre itt még nem volt nyitva

Összesen harmincnégy helyszínt lehet ezen az estén bebarangolni, köztük van a Kolonics Pincészet, a Laposa Birtok a Fekete-Villangó Pincéné, a St. Margit Pince, Károly Gazda, a Polgár-Mátyásfalvi Pince, Szalai Antal, a Bogdán Birtok, a Balogh Pince, a Heléna Pince, a Somlói Apátsági Pince, a Hollóvár Pince, a Vándor Pince, a Szabó Pincészet, a Tornai Pincészet, a Spiegelberg Pince, a Molnár Pince, a Matting Pince, a Dénes-Koszorús Pince, Göcsei Családi Pince, Somlói Borok Boltja, Szt.István Kilátó, Barnabás Pince, Barcza Bálint pincéje és a Kőkonyha Borterasz, a Marton Pince, a Fazekas Pincészet, Fekete Béla pincéje, Papp Zoli kocsmája, a Kreinbacher Birtok, a Dénes Hegybirtok a Hunyadi Pincénél és a Somló Spirit, amit ráadásul aznap nyitnak meg.

„Amiért formabontó, az az, hogy az esemény nem kerül sem a termelőknek sem a vendégeknek pénzbe. Nem áll újmagyar pályázatosdi az esemény mögött, sem pedig milliárdos ambíciók. Nem szed senki pénzt a pincészetektől, sem pedig fesztiválos karszalagot és idétlen fesztiválpoharat nem tukmál senki, senkire” — írta nekünk Balogh Zoltán, aki szerint a rendezvényen az ország egyik legkarakteresebb borvidékén lehet két tucat pincénél borokat kóstolni és beszélgetni azokkal, itt a borokat készítik. Mindezt a borivás és a borvidék szépségeinek maga egyszerűségében.

A pincetúrán való részvétel ingyenes, az elfogyasztott borokért fizetni kell.

Bár Balogh Zoltán szabadkozott a Mandinernek írt levelében, hogy nem olyan egyszerű eljutni a Somlóra, a szervezőknek köszönhetően június 28-án négy Budapestről közlekedő gyorsvonat is megáll a hegy lábánál, vasárnap pedig egy kijelölt vonatra szállhatnak fel a fővárosiak. Ez fontos, ugyanis a szervező Somlói Borok Boltja állandóan frissülő tájékoztatása szerint a szállások szinte teljesen elfogytak már a hegyen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában