Gál Szőlőbirtok és Pincészet Cserszegi Fűszeres 2013

2014. június 30. 09:10

Unger Tamás
Borrajongó

Remek asztali bor, a teljes palack pikk-pakk kiüríthető szólóban is, és azt hiszem, hogy ezzel bőven teljesíti is a neki szánt feladatot.

„Az van ugyanis, hogy az én poharamban sem pörög minden nap dűlőszelekció, mert egyrészt néha jó dolog csak úgy inni, másrészt meg nem szeretném éves szinten egy kisebb lakás árát elkölteni borra. Szombaton egy ilyen csak úgy ivás-keretei között kibontottam, megkóstoltam, majd megittam egy palack cserszegi fűszerest, mely alapján úgy tűnik, hogy Gálék talán legjobb borát tisztelhetjük benne.

Tehetsége többek között abban keresendő, hogy a karaktergyilkos, fajélesztővel erősen megtámogatott technohengert túlélve képes karakteres és ténylegesen fűszeres maradni, ezzel felülkerekedve a stílust reprezentáló savas alkohol-dömpingen. Egyszerű és finom: borsos-mentás, mint egy jó osztrák grüve, és ropogós, mint egy alföldi olaszrizling.

Savai élesek, három pohárnál többhöz átlagon felüli savtolerancia, esetleg szikvíz szükséges. Remek asztali bor, a teljes palack pikk-pakk kiüríthető szólóban is, és azt hiszem, hogy ezzel bőven teljesíti is a neki szánt feladatot. Egyszerű dal, mert néha ilyen is kell.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://bor.mandiner.hu/trackback/13377