Hogy mitől lett I. osztályú egy dűlő Hegyalján?

2014. augusztus 18. 10:00

Alkonyi László
Kaláka Pince

A Tökösmálban a szőlő 85 százaléka mindenféle permetezés nélkül érlelte ki eddig a gyümölcsét, s a betegség miatt veszteség nem érte el a 10 százalékot sem.

„A különlegesen jó bor, mindenképpen kellett hozzá. Ám, hogy mi mindent tudhat még egy dűlő, a Tökösmál megmutatta az idén. Rendkívül nehéz nyár végéhez közeledünk, jellemzően, nyolcszor, tízszer permeteztek a birtokok. A Tökösmálnak mindössze 15 százaléka kapott permetszert: egyetlen egyszer bordeaux-i levet, július 31-én.

A szőlő 85 százaléka mindenféle permetezés nélkül érlelte ki eddig a gyümölcsét, s a betegség miatt veszteség nem érte el a 10 százalékot sem. Nem lehetett véletlen, hogy 300 évvel ezelőtt a kiemelt I. osztályú dűlők között tartották számon.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://bor.mandiner.hu/trackback/13728