A szőlőben és a pincében történt egy s más...

2014. augusztus 22. 10:09

Lenkey Géza
Facebook
A Középhegyen mindent le kellett szednünk. A többi dűlőről, ha Isten is megsegít, lesz nyoma az évjáratnak, bár messze még a szüret.

„A múlt hét keddjén befejeztük az idei utolsó, 9. permetezésünket. Kénnel és pici rézzel fújtunk. Az asszonyok másodszor járják végig a tíz hektárt, és dobálják le a beteg fürtöket. A Középhegyen mindent le kellett szednünk. A többi dűlőről, ha Isten is megsegít, lesz nyoma az évjáratnak, bár messze még a szüret.

Tegnap a dűlőbejáráson volt egy érdekes élményem.

Megnéztem a Pendits birtok szőlőjét a Holdvölgy dűlőben. Ők biodinamikusok, és nekem ízlenek a boraik. A szőlő lombja szinte összeér, néhol a földet súrolja. A levelek mélyzöldek, levelezésnek nyoma sincs. Szántva idén, de szerintem tavaly sem lehetett, kaszálják a sorközöket. Termés sok van rajta, szerintem nem volt korlátozva. Van benne lisztharmatos fürt, amiből idén már nem lesz bor, ez max. 15% lehet. De a többi fürt gyönyörű, zsendül, szinte nevet. Az volt az érzésem, hogy ez a szőlő boldog és szabad, életrevaló és ellenálló a betegségekkel szemben. 

Megmaradt bennem amit láttam.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában