Hétvége

Tállyára kell most menni

2014. szeptember 23. 15:50
Nyitott pincékkel, hegyközségi borversenyekkel és egy Mád-Tállya-futással (amit Szepsy István indít el) indul a Szent Vencel-napi Őszi Tállya Fesztivál, amit ezen a hétvégén, vagyis szeptember 26-tól 28-ig rendeznek a tokaj-hegyaljai településen.

Idén először egy közös futáson is részt lehet venni. A Mádról Tállyára futók a 7 kilométeres táv legyőzésével a tokaj-hegyaljai települések és borászatok közötti összefogás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. A rajtpisztolyt Szepsy István süti el a mádi Rákóczi-Aspremont-kúriánál, amely egyébként a Barta Pincének ad ma otthont. A futás útvonalán felsorakozó tokaj-hegyaljai pincék hordókról kínálják a résztvevőknek a frissítőket. A futás végállomása a tállyai Oroszlános borvendéglővel srégen szemben található tállyai Rákóczi-kúria lesz. A futásra jelentkezni az info@tallyaertegyesulet.com címre küldött e-maillel lehet. A Mandiner is ott lesz!

Szombaton egész nap nyitva áll a római katolikus templom kapuja, hiszen virággal és szőlővel díszítik fel a hívők az épületet. A vasárnapi ünnepi misén pedig a hagyományoknak megfelelően megszentelik az idei borokat és felvonulnak a tokaj-hegyaljai borlovagrendek, köztük a nemrég alakult tállyai Taille Borlovagrend is.

A hétvégén a településre látogatók négy új kiállítást láthatnak és tárlatvezetésen is részt vehetnek az újra megnyitott Maillot-kastélyban. A kastély udvarán a kézműves vásáron helyi termelők és mesterek mutatkoznak be. A színpadon napközben táncbemutatók láthatók, este Deniz és Csepregi Éva ad koncertet. És hát a tállyai pincék is egész este nyitva lesznek, kóstolhatóak lesznek többek közt Alkonyi László, a Tállya Wines, a Vineum Borház, a Homoky Pincészet és Hollókői Mihály pincészetének borai.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés