Nem kell még leírni ezt az évjáratot

2014. szeptember 30. 12:24

Frittmann János
Mandiner
Az idei szüret az egyik legnehezebb az utóbbi években Frittmann János szerint, aki a Mandinernek küldött szüreti beszámolójában leírta: biztosan lesznek jó minőségű borok a pincékben 2014-ben is.

„Az idei szüretet az utóbbi évek egyik legnehezebb szüretének lehet mondani, a nehézségek már a nyáron elkezdődtek, a rendkívüli nagy csapadék miatt. Akik ebben az évben nagy odafigyeléssel művelték a szőlőt, vagyis a kékszőlőt és a fehérszőlőt is időben kilevelezték, a növényvédelemre nagy hangsúlyt helyeztek és válogatták szüretben a szőlőt, azoknak idén is kiváló borai lesznek. Akik ezekre nem figyeltek oda, ott lehetnek gondok a minőséggel. Legnehezebben a középérésű fajtákat lehetett megvédeni.

Most szüreteljük a Kékfrankost tökéletes állapotban, kiváló minőségben. A két Cabernet fajta és a Rajnai rizling egy része még hátra van, reméljük az időjárás már nem szól közbe és jó minőségben szedhetjük ezeket is. A korai fajták, amik már kierjedtek: Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres, Pinot noir, Zweigelt rosék kiválónak tűnnek.

Egyáltalán nem kell még leírni ezt az évjáratot, de az biztos, hogy ebben a szüretben nagyon meg kellett/kell dolgozni a jó minőségű bor érdekében. Vannak évjáratok, mikor csak elrontani lehet a borokat, a természet mindent megad a jó minőséghez, ez az év sajnos nem ilyen, de biztosan lesznek jó minőségű borok a pincékben. Sajnos vannak borvidékek, ahol sokkal mostohább volt az időjárás, ezeken a helyeken még nehezebb dolga volt/lesz a szőlésznek és a borásznak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában