Los Angelesben perlik a Tokaj Kereskedőházat

2014. október 9. 8:44
Balla Attila azt állítja, hogy a Tokaj Kereskedőház pancsolt borokat adott el neki amerikai értékesítésre, és ezért őt kár érte. A Kereskedőház új vezetése által elrendelt a nyáron független szakértők által lefolytatott vizsgálaton a kész és palackos borok csaknem fele megbukott, ezért Balla szerint nem lesz nehéz dolga a perben.

Los Angelesben perelte be a Tokaj Kereskedőházat korábbi kizárólagos forgalmazója, Balla Attila. Balla azt állítja: pancsolt borokat adtak el neki 2010-ben, amelyeket rossz minőségük miatt nem is tudott továbbértékesíteni az USA-ban, Kanadában és Mexikóban. Nagyjából másfél-kétmillió dollár értékben vásárolt be, most kártérítést követel a nyakán maradt borok miatt – írja az Index

Kiss István, a Kereskedőház korábbi vezére eleinte tagadta, hogy bármilyen problémák lennének a boraikkal, azonban a Kereskedőház új vezetése a nyáron a teljes készletre vizsgálatot rendelt el. Ennek során megállapították, hogy a kész és palackos borok nagyjából fele nem kerülhet forgalomba, vagy ha igen, akkor sem tokaji eredetmegjelöléssel – emlékeztet az Index cikke. Emiatt Balla Attila úgy véli, hogy nem lesz nehéz dolga a bíróságon.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés