Bott Pince: 2013 premierje a Mindszenthavi Mulatságon

2014. október 15. 14:13

Ripka Gergely
Táncoló Medve
Már rég megérett az idő arra, hogy a hegyek Mohamedhez menjenek. Miért is kéne, hogy Pesten történjen minden? Az üzenet sokkal egyértelműbb, ha helyben hangzik el.

„(...) alighanem most először tartott egy jó nevű tokaji pince helyben évjáratbemutatót (Demeter Zoltán is hasonlót forral egyébként a jövőben). Azt kell, hogy mondjam, már rég megérett az idő arra, hogy a hegyek Mohamedhez menjenek. Miért is kéne, hogy Pesten történjen minden, hisz az üzenet sokkal egyértelműbb, ha helyben hangzik el?

Minden ilyesminek Tokajban kéne már zajlania. Egy-egy ilyen hétvégi rendezvénynek már bőven van olyan vonzereje, ami Pestről kritikus tömeget, családokat csábít Hegyaljára. Ezen pedig csak fokozna egy-két pince meghirdetett coming outja. Remélem, a Tokaji Ősz is csempész majd hasonlót a programcsomagokba később (egy kóstolósor például az előző évjárat friss száraz boraiból izgalmas premiert nyújtana évről-évre, 8-10 pincének adva bemutatkozási lehetőséget). Csak jól járhat vele mindenki.

De vissza az új, 13-as Bott-borokhoz! A kiváló ütemű fakadás és szép tenyészidőszak, majd egyenletes érés után ősszel a szőlőben érdekes módon 18-as mustfoknál megtorpant a cukor. Mégis el tudott készülni valamennyi bortípus a pincénél. Méghozzá nem is átlagos minőségben. A fiatal telepítésű Határiban indult a szüret, ami aztán a Tokaji-hegy Telekijében végződött. A pince gyakorlatilag bio módon gondozza a szőlőt lassan 3 éve (narancsolaj, algakivonat). Íme 2013!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában