A szőlő cukorfoka megállt

2014. október 16. 10:18

Szepsy István
Mandiner
Az aszús fürt és aszúszem szedését talán a hétvégén meg tudjuk kezdeni aszúborhoz és szamorodnihoz, írta Szepsy István 2014-es szüreti jelentésében a Mandinernek. A Szent Tamás-dűlő termésének sorsa még bizonytalan a birtokon.

Száraz borokat az alábbiakban tudtunk készíteni kis mennyiségben válogatással: Furmint (Birtok) a Betsek, Nyúlászó, Birsalmás dűlőkből, Szent Tamás (lehet, hogy a Birtokba kerül, ma szüreteljük a 46-os parcellát) Sas-alja, Hasznos, Thurzó (Anyukám Mondta), Bányász.

Az aszús fürt és aszúszem szedését talán a hétvégén meg tudjuk kezdeni aszúborhoz és szamorodnihoz. A rothadás korán jött, a szőlő cukorfoka megállt 200-210 g/l környékén, előfordult ecetesedés is. Amint látom az aszúszemek fejlődését, fogok jelentkezni.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában