Az Etyek-Budai borvidék újrapozicionálása

2014. november 21. 18:52
Régen elfelejtettük már a szelídítetlen savakat, a korai szüretből és az üzemi terhelésből származó könnyed, légies borokat. A cél a világszínvonal elérése lett.

2014. november 20-án Mérész Sándor, Hernyák László és Rókusfalvy Pál aláírta azt a hitvallást, amely a három birtok szövetségét foglalja össze. Az alább közölt dokumentum tartalmazza az Etyek-Budai borvidék jövőjét alapvetően befolyásoló megállapodás lényegét. Ezzel a közös munka elkezdődött.

*

Az elmúlt 20 évben a három borászat külön-külön azért dolgozott, hogy kialakítson egy egyedi stílust a maga számára, hogy kiválassza a borvidéken legsikeresebben termeszthető szőlőfajtákat, megtalálja a legjobban működő borkészítési eljárásokat. Tapasztalatokat és ismereteket gyűjtött, tanult a maga és társai hibáiból és büszkén húzta ki magát a kiérdemelt sikerei után.

Ez idő alatt az etyeki borok stílusa nagyot változott. Régen elfelejtettük már a szelídítetlen savakat, a korai szüretből és az üzemi terhelésből származó könnyed, légies borokat. A cél a világszínvonal elérése lett. Kialakultak Etyek zászlósborai: Sauvignon Blanc, Chardonnay és Pinot Noir.

Mára mindegyik igazi etyeki karakterrel büszkélkedhet.

2014-ben mérföldkőhöz értünk, egymáshoz fordultunk.

Felismertük, hogy bár pár száz méterre is egymástól, de külön utakon járunk. Külön utakon, de mindhárman egyfelé.

Miért ne folytathatnánk ezt az utat innentől együtt, szövetségben?

A közös fajták, az egyként elképzelt borvidéki stílus, a magas minőség mellett elkötelezett szemléletmód kovácsolt minket eggyé.

A birtokméret, a különböző eredet, az eltérő filozófiák tesznek bennünket sokszínűvé. Bízunk benne, hogy a közös célok, az együtt gondolkodás és az összpontosított szakmai munka lesz majd Etyek számára egy nagy, meghatározó fordulat.

Etyeki Kúria, Hernyák Birtok, Rókusfalvy Birtok 

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában