Így néz ki belülről a bezárt pécsi pezsgőgyár

2014. december 10. 18:19

A teljes termelését Nagyradára költöztető Cezar Pincészet főborásza a bezárásra ítélt pécsi pezsgőgyárban adott interjút a Pécsi Borozónak. Leszerelt palackozó, üres kóstolóterem, üres raktár, egyre kevesebb pezsgőspalack.

Kaliforniai és dél-franciaországi szakmai tapasztalatokat követően érkezett a zalai borvidéken termelő Cezar Pincészethez főborásznak a chilei Luis Fuentes Santelices, aki a Pécsi Borozónak adott videóinterjújában mesélt kicsit az életéről. Az interjú különlegessége, hogy a Cezar Pincészéthez tartozó, bezárásra ítélt pécsi pezsgőgyár pincéjében készült, a degorzsálógép és másfélliteres magnumpalackok között.

Mint azt a Mandiner.bor is megírta: a Cezar Pincészet a teljes pezsgőgyártást Nagyradára költözteti, ahol nemrég háromezer négyzetméterrel bővítették az üzemet. A pécsi pezsgőgyártás hagyományára utaló Fünfkirchen márkanév azonban megmarad, a pezsgőgyárat pedig felújítást követően látogatóközpontként működtetnék tovább.

A bejegyzés trackback címe: https://bor.mandiner.hu/trackback/14516