„Úgynevezett Székelyföld” – Heineken-bojkott lett az Igazi Csíki Sör elleni perből

2015. január 20. 23:45
A Heineken romániai leányvállalata beperelte az Igazi Csíki Sör gyártóját, a peres beadványában pedig úgy hivatkozik Székelyföldre, hogy „az úgynevezett Székelyföld”.

Facebookos bojkottkezdeményezés indult a romániai Heineken termékei ellen – írja a Főtér.ro. Az ügy előzménye, hogy a nemzetközi söripari vállalat pert indított a csíkszentsimoni Igazi Sör Manufaktúra ellen, mivel úgy vélik, hogy a sör elnevezése sérti a Ciuc Premium márkájuk védjegyoltalmát.

A perben készült beadványban a Heineken az „úgynevezett Székelyföld” kifejezést használja. A terminust a román nyilvánosság azon szereplői használják előszeretettel, akik ezzel is jelezni akarják, hogy a székely megyéket nem tekintik önálló földrajzi és kulturális egységnek.

Időközben a bojkottoldalon a Heineken által Magyarországon forgalmazott sörök is célkeresztbe kerültek: a Heineken mellett a Soproni, a Gösser, a Zlatý bažant, a Kaiser, az Edelweiss, a Steffl és a Buckler, valamint a Strongbow Gold almabor.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csatlakozom..

A tróger szarok meg menjenek az anyjukba.

Magam is bort iszom, akkor veszek sört, amikor vendégek jönnek. Mától ez a sör is kizárva a listáról.

Egyébként jónak tartom a kezdeményezést, még szélesebb terméklistára kellene kiterjeszteni. Mi semmilyen francia terméket nem vásárolunk, már régóta, de az amerikai termékek is tiltó listára kerültek, s ezt különösen szigorítani fogjuk, amennyiben a kormány lefekszik az USA-nak és aláírja a TTIP megállapodást. Semmilyen amerikai élelmiszer-ipari mocskot nem leszünk hajlandók megvásárolni.

A székelyekről még néha magára ismerhet a nemzet, milyenek is voltunk valójában. Mielőtt még üveggyöngyért, hamis jólétért ki nem üresítettek bennünket, mielőtt még nem törték meg a gerincünket. Mielőtt még nem váltunk "országlakosokká", hogy idézzem Nemeskürty Istvánt.

Milyenek voltunk akkor, amikor még megbecsültük ezt a hazát, ezt a földet, amikor még valós dolgok iránt mutattunk érzékenységet. S nem az iránt, hogy a köszönni sem tudó újgazdag bunkó szomszéd autója hány köbcentivel robog. Amikor még nem vált e nép RTL papírmasévá, gondolkodás nélküli halmazzá.

Hajrá székely testvéreink! S bővítsétek a sort, hiszen Nálatok minden megterem, s mindent meg tudtok csinálni.

Azt azért lássuk, hogy nyilvánvalóan a romániai Heineken egy román vezetője intézi a pert.
Mindezzel együtt bojkottot nekik, hadd vegyék észre a hollandiai vezetők is a román kiskirálykodását.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés