Fajtáktól válik meg, de újakat is telepít a Villa Tolnay

2015. január 27. 10:52

Bognár Attila
Borászportál
A fehér fajták közül ezentúl az olaszrizlingre, a rajnai rizlingre és a zöldveltelinire koncentrálnak. Illetve új elemként bejön a képbe a furmint, melytől szintén sokat várnak.

„A mostani alakalom azonban nem csak egy évjárat bemutató volt, hanem Nagy László birtokigazgató és Nádasi András, a pince marketingese, ismertette a Villa Tolnay megújulási koncepcióját is. Mindenek előtt fajtaátalakítás és részben fajtaváltás, illetve portfoliószűkítés mellett döntöttek.

A fehér fajták közül ezentúl az olaszrizlingre, a rajnai rizlingre és a zöldveltelinire koncentrálnak. Illetve új elemként bejön a képbe a furmint, melytől szintén sokat várnak. A fehérek esetén a könnyedebb, gyümölcsösebb Tavasz nevű sorozat és a komolyabb, hordós érlelésű, magasabbra pozícionált Nyár névre keresztelt sorozat továbbra is marad.

A vörösek közül ezentúl a súlypont a kékfrankosra és pinot noir-ra helyeződik, a bordeaux-i fajták lassan eltűnnek majd a kínálatból. Mindez nagyon tudatos koncepcióról árulkodik, és örvendetes az a felismerés, hogy legyenek vezérfajták, amire érdemes koncentrálni, és a portfoliót átgondolni. Nagyon sok olyan magyar pince van, mely szinte áttekinthetetlen kínálattal rendelkezik, és amely példát vehetne az ilyen tudatos döntésekről és irányvonalról.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés