Teret neveznének el Zwack Péterről

2015. január 28. 20:23
A Zwack Látogatóközpont közelében teret nevezne el a IX. kerületi önkormányzat Zwack Péterről.

Az Origo információi szerint a IX. kerületben teret neveznének el Zwack Péterről. A Zwack Unicum Nyrt. újraalapítójáról a cég központjától néhány méterre neveznék el azt a közterületet, ami jelenleg a Malom kert elnevezést viseli. A tér átnevezését a ferencvárosi önkormányzat kezdeményezte a Fővárosi Közgyűlésnél.

A látogatóközpont, valamint a tér lehetséges helye

Az üzletember-politikus 2008-ban lett Budapest díszpolgára, míg 2012-ben, halála után posztumusz díszpolgári címet adományozott neki a IX. kerületi önkormányzat. Az önkormányzat már 2013-ban döntött arról, hogy kezdeményezi a közterület átnevezését, hogy az Zwack Péter nevét viselhesse. Zwack amellett, hogy újraépítette az Unicumot is készítő vállalkozást, washingtoni nagykövet és országgyűlési képviselő is volt.

Ahhoz, hogy teret nevezzenek el a néhai cégvezetőről, a közgyűlésnek módosítani kellett a hatályos szabályozást, ami tiltja, hogy olyan közterületet nevezzenek át, amely 15 éven belül kapta mostani nevét. A Malom kert 2007-ben kapta a nevét, ezért a közgyűlés úgy módosította a szabályt, hogy a 15 éves átnevezési moratóriumot megtartja, de egy kivételt enged: ha a névadó díszpolgár.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fa Nándorról meg szappant neveztek el..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés