Ez történt januárban

2015. február 3. 12:49

Bihari Zoltán
Szőlő-levél
A spanyol vendégünk is elmondta, hogy Tokajról úgy beszélnek náluk, mint valami misztikus csodáról, írja Bihari Zoltán a tarcali kutatóintézet lapjában, a Szőlő-levél beköszönő írásában. Ebből idézünk.

„Ebben a hónapban spanyol vendégünk volt Jerez-ből, a Cherry hazájából. A száraz szamorodni hártya alatti érlelése, illetve annak mikrobiológiája lesz a további együttműködésünk témája. Nagyon érdekes hallgatni, hogy külföldről hogyan is látják Tokajt.

A spanyol vendégünk is elmondta, hogy Tokajról úgy beszélnek náluk, mint valami misztikus csodáról. Bár még nem kóstolták kollégái az aszú bort, de tudják mi az, és borzasztó irigykedve hallgatták telefonos beszámolóját, hogy itt lehetősége volt azt megkóstolni. Ízlett neki!

Nemrégiben egy japán borkerekedővel beszélve, nem kis meglepetésemre azt mondta, hogy Japánban kifejezetten kedvelik az édes bort, sőt a száraz bor eladásával kell mostanában küszködnie. A hasonló vélemények mindig optimizmussal töltenek el, hogy igenis, van potenciál a Tokajiban, van jövője!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés