A ház bora

2015. február 17. 15:25

Uj Péter
Gault&Millau
Amikor Garger Imre és Thomas Wachter vaskeresztesi (kis falu az osztrák határon, Pornóapáti mellett) kékfrankos válogatása (helyesen kékfrankos-válogatása, de maradjunk a címke írásmódjánál) került elém egy burgundispohárban, akkor hirtelen elállt a lélegzetem.

„Csongrádi mindig a legjobb boros ízlésű vendéglátósok közé tartozott - az Olimpia is híres volt különleges tételeiről -, most a »ház bora« nem túl jó hírű intézményét próbálja reformálni: nem valami olcsó lőrét vagy éppenhogy iható kommerszet kínál, hanem poharanként 4-500 forintos áron a Villa Tolnay 2013-as Tavasz rajnai rizlingjét, illetve Garger Imre 2013-as kékfrankos válogatását. (...)

Hanem amikor Garger Imre és Thomas Wachter vaskeresztesi (kis falu az osztrák határon, Pornóapáti mellett) kékfrankos válogatása (helyesen kékfrankos-válogatása, de maradjunk a címke írásmódjánál) került elém egy burgundispohárban, akkor hirtelen elállt a lélegzetem. Nem is tudom, mikor lepődtem meg ennyire magyar vöröstől. (Talán tíz éve egy Gróf Buttler-féle cabernet franctól.) Ott, abban a pillanatban, valahol a paszternákpürés szarvaskolbász és a tiramisu között (2000 forintos ebédmenü!) szinte tökéletesnek tetszett. A »magyar nemzeti pinot« ideáltípusának. Fantasztikus, mindent bejátszó savakkal, virágokkal, gyümölcsökkel, fűszerességgel, könnyed vibrálással, légiességgel. ”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában