Vége

2015. május 28. 8:49

Unger Tamás
Tumblr
Három és fél évnyi aktív borblogolás után lehúzom az úgynevezett rolót. Azért, mert csalódtam a magyar közegben. Mert csalódtam a sajtó szabadságának korlátszélességében.

„Szóval csak ennyit akartam mondani. Most mondom is, higgadtabban, mint délelőtt. Három és fél évnyi aktív borblogolás után lehúzom az úgynevezett rolót. Azért, mert csalódtam a magyar közegben. Mert csalódtam a sajtó szabadságának korlátszélességében. Mert el is fáradtam. Elfáradtam, hogy küzdjek az elérhetetlen célokért. Elfáradtam abban is, hogy őszinteséggel hozzam közelebb a borászt és az írót. Csalódtam a magunk közötti bajtársiasságban is. Hogy az alapvető értékekben nem találunk konszenzust. A bajban főleg nem. És igen, el is fáradtam.

Az a helyzet, hogy bort sem akarok látni egy jó darabig most. Hazait meg pláne nem. Dühös sem vagyok egyébként. Csalódott viszont leírhatatlanul. Most valamifajta önvizsgálatnak kell jönnie. A részemről jön is. A munka és a tanulás mellett alaposan átszkennelem magamat, leltárazok értékeket, gondolatokat a múltból, hogy felépítsem a jelent. De ettől a közegtől mentesen. Meggyőződésem, hogy ez mindenkire ráférne.

És hogy hiányozni fog-e ez az egész? Nem. Ebben biztos vagyok. Legalább ebben biztos vagyok.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában