Tokaji élmények – Zsirai vs. Homoky

2015. május 29. 18:37

Kodela Mia
Borravaló
Legszívesebben receptre írnám fel mindenkinek ezt a pünkösdi hétvégét, amit Tokajban, Tállyán és Mádon töltöttem.

„Ha egy hétvége az Anyukám mondtában kezdődik, akkor ott nagy baj nem lehet. Péntek délután a hosszú utazást és a fárasztó hetet pizzával, különböző sajtokkal és egy-egy pohár Lenkey Fecsegővel pihentük ki. Miután a BioSzentandrási kertészetben végigjártuk a sátrakat, vettünk salátát és fűszernövényeket, már tényleg csak annyi volt hátra, hogy Tállyára érjünk.

A Homoky Pincészet Budapestről nézve a béke szigete, gyönyörű kerttel, éppen érő cseresznyével – a világossal, amit én szeretek – most született kiscicákkal és legalább négy, ha nem több kutyával. Pincészetnél vagyunk, borvidéken, a legjobb, hogy itt még bor is akad. Dorka, aki meghívott a hétvégére bennünket, megmutatta a pincét, és mintát vett a 2014-es tételekből, hogy megkóstolhassuk. Pár hónapja a Lumenben is megnéztük ugyanezeket és így még érdekesebb volt, hogy melyik hogyan fejlődött, maradtak-e ugyanazok a kedvencek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában