Amerikai méltatást kapott a Frittmann-cserszegi

2015. június 3. 13:53
A Wall Street Journal beválasztotta a kunsági borvidéken gazdálkodó Frittmannék 2013-as cserszegijét az Öt a világ legjobb borai közül, amikről még sosem hallottál listájára. A borászat szerint ez csodaszámba megy, hiszen boruk az USÁ-ban gyakorlatilag nem kapható.

Öt a világ legjobb borai közül, amikről még sosem hallottál: így konferálta fel többek közt a kunsági borvidéken dolgozó Frittmann család 2013-as cserszegi fűszeresét idén áprilisban a Wall Street Journal borszakírója, Will Lyons.

A szerző a tavaszra ajánlott borról így kezdi a méltatást: „Tedd fel a kezedet, ha valaha is hallottál a cserszegi fűszeres fajtáról – na, ugye, én sem!” Lyons szerint a Frittmann cserszegi a sauvignon blanc nagyszerű alternatívája. Habár a Frittmann család évente néhány ezer palack cserszegit értékesít Nagy-Britanniában és Franciaországban, az amerikai piacon eddig nem voltak aktívak. Sőt, tulajdonképpen csodaszámba megy, hogy a Wall Street Journal egyáltalán belebotlott a soltvadkerti borászat cserszegijébe.

Amennyire a család vissza tudja követni az eseményeket, minden bizonnyal nagy-britanniai kereskedőjük adott egy ismerősének néhány palack Frittmann-bort, és valahogy tőle juthatott el egy cserszegi Will Lyonshoz, aki első kortyra beleszeretett. Annak ellenére méltatta a bort, hogy nyilván ő is tudja: az Egyesült Államokban jelenleg lehetetlen beszerezni, amint ezt több méltatlankodó kommentelő is megjegyezte.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés