Mondanék néhány dolgot a Főzdefesztről

2015. június 8. 19:07

Gazda Albert
Cink
Egy ilyen bulinak egyszerre kell tudnia ivászatnak és kóstolászatnak is lenni, férjen el egymás mellett mindenki, virágozzék száz virág. Én nem sokat, hanem sokfélét szeretnék.

„A másik. Eléggé bosszantott, hogy a standok egy részén nemhogy egy, két decit sem szívesen csapoltak – három volt a minimum –, és ennél is jobban, hogy sokan büntették azokat, akik kevesebbet kértek több helyett. Oké, megközelítés kérdése, mondhatjuk úgy is, hogy azokat jutalmazták, akik inni szerettek volna, nem nyammogni buzimód.

Ezt úgy értem, hogy egy kétdecis adag nem egy négydecis adag felébe került, hanem mondjuk kétharmadába. Kocsmában nincs kifogásom az ilyen ellen, de Főzdefeszten van. Egy ilyen bulinak egyszerre kell tudnia ivászatnak és kóstolászatnak is lenni, férjen el egymás mellett mindenki, virágozzék száz virág. Én nem sokat, hanem sokfélét szeretnék, egy-egy dl-t belőlük, hadd kapjak egyenlő esélyt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én nem voltam még ilyen főzdefeszten, de borfesztiválokon már igen, és ott is az volt az érzésem, hogy teljes szereptévesztés az ilyesmi.

Mindig jókat röhögök azon, amikor a borfesztiválokat is mindenféle kulináris élvezetekkel hirdetik, azután meg azt látod, hogy óriás serpenyőkben sütnek valamiket, amik persze frissek, nem állnak már napok óta a hűtőben, hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy az egyhetes (vagy akármilyen hosszú) fesztivál minden napjának reggelén frissiben kerülnek a hozzávalók a konyhakertből. Na igen.

Ugyanez a főzdefeszt is.

Annak szerintem a kulináriához semmi köze, hogy rohadt sok ember, szálló poban, egymást taposva eszi azt, amit az adott körülmények között - nagyüzemi, vásári módon - elé tudnak tenni.

Ez hogy a faszba jutott az eszedbe a főzdefesztről, te agyatlan troll?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában