Újra meg kell tanulnunk a bor ízét!

2015. június 19. 22:34
“Újra meg kell tanulnunk a bor ízét !”

“Újra meg kell tanulnunk a bor ízét !”Több mint 10.000 látták 2 hét alatt azt a videónkat, amiben az egyik kézműves borászunk Dániel Zsolt megmutatja, hogy mit is gondol ő a borászatról. Egyébként semmi különöset nem csinált - csak bátran, és őszintén mesél arról, amiről mások inkább hallgatnak. Döbbenetes mennyiségű bátorító visszajelzést kaptunk, köszönjük, folytatjuk:“Újra meg kell tanulnunk a bor ízét!” - mondja Ráspi, a fertőrákosi Bordruida, akinek anno jelentős szerepe volt abban, hogy megalkothassam a kő-juice kifejezést.Ráspi számomra a kézműves borászat egyik legfontosabb igazodási pontja, filozófiáját sokaknak lenne érdemes (alaposan) átgondolnia, és nem feltétlenül csak a borászatban.Ő is azok közé tartozik, aki a tiszta, de nehezebb - a több munkát jelentő, a manipulációktól mentes borkészítés útját választotta. Nagy Szeretettel:

Posted by www.pincearon.hu Kovács Antal sommelier webshopja on Friday, 19 June 2015
Egy természetes bor, ami tényleg arról szól, hogy megszületik, annak más a mélysége, és az libabőrt okoz – mondja a soproni borász Ráspi, aki szerint ma a világban sok minden könnyen érthetővé van téve, többek közt a borok jelentős része is.

„Újra meg kell tanulnunk a bor ízét!” – mondja Horváth József Ráspi, a fertőrákosi borász Kovács Antal sommelier legújabb videójában. Az örökös magyar bajnok sommelier a videót anekdotázással kezdi, mivel egy Sopronban tartott borkóstolója elején kijelentette: „az igazi bor tisztán szőlőből van, a Ráspi meg isten. Ha ez megvan, akkor mehetünk tovább”.

A pincearon.hu vezetője nem véletlen kezdte így akkor a kóstolóját, hiszen Ráspi számára a kézműves borászat egyik legfontosabb igazodási pontja, akinek filozófiáját szerinte sokaknak lenne érdemes (alaposan) átgondolnia, és nem feltétlenül csak a borászatban. Ráspinak emellett komoly szerepe volt abban, hogy a sommelier egyes borokat a kő-juice kifejezéssel jellemez.

A videóból kiderül, hogy mitől is lesz egy bor valójában kő-juice, és az is, hogy a mai világban az embereknek meg kell tanulnia a bor ízét, mivel a technológiai borokhoz nem kell művelődni előtte, mivel azok könnyen érthetőek. Ráspi szerint ő csak vigyáz a szőlőre, és azt igyekszik megtanítani a szőlőnek, hogy egészséges maradjon, mert szükség van rá. A borász szerint mindennek a harmóniáról kell szólnia.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez nagyon szép és stílusos volt, még ha nem is értek vele egyet mindenben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában