Hat és félmillió palacknyi bort vetettek le a magyar boltok polcairól

2015. július 20. 14:52
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szombaton 50 ezer hektoliter olasz bor zárolását rendelte el, miután az Olaszországban felderített jövedéki visszaélésekben érintettnek bizonyult három Magyarországra is szállító exportőr.

Az ügyet az olasz és a magyar hatóságok is vizsgálják. A további intézkedésig a három olasz exportőr bora nem kerülhet vissza a forgalomba - tette hozzá. A miniszteri döntést megelőzően a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa július 10-én hívta fel tagjai figyelmét arra, hogy zárolják olasz eredetű készleteiket, egyes esetekben pedig a már kiszállított olasz borokat vonják vissza a polcokról, az Olaszországban felderített jövedéki visszaélés miatt. Az akkori tájékoztatás szerint az olasz Cantine Brusa borászat - az egyik legnagyobb olasz borászat, amely több hazai importőr beszállítója - készleteit, az olasz hatóságok zárolták és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak a cég ellen.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa szerint a Földművelésügyi Minisztérium megalapozott döntést hozott, amikor elrendelte egyes import borok zárolását, tudatták az MTI-vel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában