A székely nem kér a balkáni módszerekből

2015. augusztus 6. 11:29

Szekeres Attila
Háromszék
Az Igazi Csíki Sört sokan érzelmi okokból fogyasztják. Ez székely, és kész, vagy ez a miénk. Finom vagy nem, ez a székely nemzeti sör.

„Az Igazi Csíki Sört sokan érzelmi okokból fogyasztják. Ez székely, és kész, vagy ez a miénk. Finom vagy nem, ez a székely nemzeti sör. A Heineken pereinek hallatán egyesek kijelentették, soha az életben többé nem fognak Heineken-terméket fogyasztani.

Most már túl nagy lett a mellény. A csíkszentsimoni sörgyártó úgy érzi, minden megilleti őt, hisz meglovagolt székelykedésével különböző fesztiválok díszmeghívottja Székelyföldtől Budapestig. Ez az érzelmi zsarolás már túllő a célon.

A székely furfangot ne tévesszük össze a balkáni típusú megoldásokkal, hogy egyet mondunk, mást teszünk, bort iszunk, s vizet prédikálunk. A székely embert elsősorban az egyenes gerinc és igazmondás jellemzi. Ne sajátítsuk el a balkáni módszereket, legyünk egyenes emberek, ha székelyként kívánjuk feltüntetni magunkat vagy termékünket, s ne adjunk okot a megbélyegzésre! Igyunk sört, de sört is prédikáljunk!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés