Tíz őszinte mondat Tokajról

2015. szeptember 11. 11:31

Áts Károly
Vinoport
Én annyira hiszek Tokajban, hogy még saját vállalkozásom is van benne. Pedig nem a nulláról, hanem mínusz húszról kell felállnunk.
  1. „Ha az átlagos fogyasztó megszeret egy márkát, egy bort, nem fogadja el, hogyha az a következő évben ezért vagy azért nem ugyanolyan. A mi feladatunk, hogy 95 százalékos pontossággal azonos alapborokat készítsünk minden évben.
  2. Én annyira hiszek Tokajban, hogy még saját vállalkozásom is van benne. Pedig nem a nulláról, hanem mínusz húszról kell felállnunk.
  3. Voltak már cégek, ahol mínuszról indultam, de sokmindennel megküzd az ember, ha tudja, hogy mit szeretne.
  4. Szeretnék részese lenni annak, hogy Tokaj elindul a méltó útján.
  5. Most az út elején vagyunk, a hitelességünket kell megteremtenünk.
  6. Akármilyen az évjárat, vagy a furmint vagy a hárs, az egyik mindig szép. És a sárgamuskotállyal mindig lehet színesíteni.
  7. Három vagy öt év hordó - húsz év után ugyanaz, csak Tokajban készüljön és aszú legyen.
  8. Önök tudják, hogy mi a különbség egy 4, egy 5, vagy egy 6 puttonyos aszú ízvilága között?
  9. A tokaji esszenciában már benne van a karácsony, a meghittség, megjelennek a gyertyafények. Ezt egyszer minden embernek meg kell kóstolnia.
  10. Szeretnék majd egyszer egy diófa alatt pipázni. De még nem ültettem el azt a diófát.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában