Nem kérdés, a nagyobb jobb!

2015. szeptember 15. 17:26

Kodela Mia
Vinoport
Csak olyan, nem tradicionális eljárással készült pezsgők vannak még a piacon, amelyeknél csupán az űrtartalom nagysága más, de mivel nem méthode traditionellel készült, így se aromáiban, se az eltarthatóságban nem lesz több a standard palacknál.

„Az internet keresőjébe beírva a magnum és sparkling szavakat, rengeteg találatot kapunk. Felugrik az összes nagy champagne-ház, a Mumm, Roederer, Ruinart, Moët & Chandon mellett olasz franciacorták (Biondelli, Uberti) és angol pezsgők között válogathatunk, míg a magnum és pezsgő keresés nem hoz túl sok eredményt. Itthon leginkább az amúgy borral foglalkozó pincészetek készítenek egy-egy pezsgőt, így színesítve a portfóliójukat.

A Garamvári Szőlőbirtok tradicionális eljárással készült Vincent pezsgőcsaládja között találunk négy magnumot,a Vincent Brut Nature, a Vincent Magnum Brut, a Vincent Evolution Rosé, és a Vincent Royal Rouge kapható 1,5 literes palackban. A Borfesztivál szó szerinti utolsó perceiben beszélgettünk még a most aktualitást nyert magnum-kérdésről. Náluk csak érdekességként van jelen a pincészet kínálatában, amit leginkább az ünnepek körül keresnek az emberek. Évente nagyjából négyszáz palackot degorzsálnak összesen, ilyen mennyiségnél pedig megtehetik, hogy mindezt – bár a technológiai feltételek egyébként adottak – kézzel tegyék. Egyelőre nem is terveznek változást magnum téren.

Ezen kívül gyakorlatilag csak olyan, nem tradicionális eljárással készült pezsgők vannak még a piacon, amelyeknél csupán az űrtartalom nagysága más, de mivel nem méthode traditionellel készült, így se aromáiban, se az eltarthatóságban nem lesz több a standard palacknál.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában