Élni és élni hagyni: a borsznob

2015. szeptember 22. 9:37

Bánlaki D. Stella
Vinoport
Hétvégén vittem egy üveg vörösbort a családnak. Kibontottam, belenyomtam egy dropstopot, és miután az első csepp elérte a fehér asztalterítőt, a palack nyakát szalvétával kötöttem át.

„Hétvégén vittem egy üveg vörösbort a családnak. Kibontottam, belenyomtam egy dropstopot, és miután az első csepp elérte a fehér asztalterítőt, a palack nyakát szalvétával kötöttem át. Megfogtam a palack végét, töltöttem a poharakba.

Megszagoltam a bort, pörgettem a poharat, megkóstoltam, még mondtam is valamit. Összesen 5 perc telhetett el, mire észrevettem, hogy mindenki rajtam röhög. Felcsattantam: »jól van na, erről a borról írni akarok, különben nem csinálnék ekkora felhajtást«! A pasim unott képpel vágta rá: »dehogynem«. (...)

1. Első és legszembetűnőbb: a borsznob beszél a borról miközben issza. Gyakran, és feleslegesen sokat. Ráadásul nem egyszerűen locsog róla, hanem túlmisztifikálja az italt és az egész témát. Különösen élvezi, ha olyan kifejezéseket használhat, amelyeket senki más nem ért körülötte. Őket persze lenézi.

2. Soha nem kérdez, hiszen (ahogy az első pontból is kiderült) ő úgyis mindenkinél jobban tudja. Legfeljebb azért kérdez, hogy kötekedjen, vagy hogy a másik tudatlanságára rávilágítson.

3. A 2 ezer, illetve annál is nagyobb palackszámmal készített tételeket legjobb esetben is csak a korrekt jelzővel illeti. A tetszését csak kézműves, lehetőleg külföldi tétel nyerheti el. Azért hibát abban is fog találni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sznoboknak való tétel:

Aktuális TESCO katalógus, benne 0,75-ös, üvegpalackos, dugós Gléda borok, fehér, vörös, száraz, félédes kivitelben.

249 forintért.

Ez literenként 332 Ft, áfával(?).

Vagyis áfa nélkül 261Ft literje. Plusz üveg, dugó, címke, erjesztés, palackozás, csomagolás, szállítás.

Plusz a szőlő ára(?).

Kár, hogy nálunk a NAV-ot sem érdekli az ilyesmi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában