Szolgálati közlemény

2015. szeptember 23. 15:11

Ripka Gergely
Táncoló Medve
Gyönyörű hely és gyönyörű kihívások mellett, egy családi pincét fogok hamarosan képviselni, akiknek a munkájába mindenekelőtt azért kapcsolódtam be, mert értékrendjükkel tudok azonosulni.

„Azt már valószínűleg kevesebben tudják, hogy október elejétől vérző szívvel elhagyom az eddigi borbolti eladói munkahelyemet. Egy csopaki borászat alkalmazásában fogom folytatni a mindennapi munkám. Nem volt könnyű a váltás. Gyönyörű hely és gyönyörű kihívások mellett, egy családi pincét fogok hamarosan képviselni, akiknek a munkájába mindenekelőtt azért kapcsolódtam be, mert értékrendjükkel tudok azonosulni. Biztos, lesz, akit ez a változás egyáltalán nem izgat (ők ne is olvassaák tovább a posztot), míg másokban kérdéseket vethet föl a blog hitelességét illetően (ahogy bennük biztos már az eddigi kereskedői munkám is vethetett föl hasonló kérdéseket).

Az ilyesmit bizonygatni nem lehet, kár is lenne. De fontosnak tartom itt megemlíteni, hogy a blogos hitelesség, pártatlanság munkától függetlenül a legfontosabb alapelv volt számomra mindig! Ezt a műfajt csak így lehet sikeresen csinálni. Nem leszek soha megélhetési boríró, sőt pont addig működik ez, amíg a borok szeretetéből fakad a fő motiváció és nem a haszonszerzésből. Senki szekerét nem toltam sosem a posztjaimmal (attól függetlenül, hogy a borkereskedelemben dolgozom 7 éve), és már sokszor leírtam, hogy a táncolón és a tokajkalauzban soha nem készül PR cikk vagy hasonló fizetett tartalom. Ez az, ami nem fog változni ezután sem, soha….

Aki elhiszi, elhiszi, aki nem, nem; én mindenesetre írni fogok borokról, elfogulatlanul, amíg élek, mert fontosnak érzem. Közben mégis arra gondoltam, hogy az új munkahellyel mindenképp reformokra szorul a blogos, szakírói tevékenységi kör is, amiről pár szót itt meg is ejtenék. Tiszta vizet öntve a pohárba:…mivel a munkahelyem ezután részben Csopak lesz, így az összeférhetetlenségi problémákat elkerülve helyi/környékbeli borokról nagyon nem fogok írni.

A táncolómedve.hu (a facebook.com/tokajguide fb cím alatt) a készülő TokajKalauz miatt egyébként is alapvetően egyre inkább hegyaljai tartalomra összpontosít (már most is). A kiadványban található bor- és birtokértékelések alapját, hátterét adja továbbra is a webes blogfelület. Ez a profil a közeljövőben csak erősödni fog. Akik eddig követték az írásaim, remélem, hogy ezután sem pártolnak el tőlem. A borokról történő írás nem épülhet másra, csakis erre a bizalomra, amit a jövőben is igyekszem megszolgálni, köszönettel…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában