Szolgálati közlemény

2015. szeptember 23. 15:11

Gyönyörű hely és gyönyörű kihívások mellett, egy családi pincét fogok hamarosan képviselni, akiknek a munkájába mindenekelőtt azért kapcsolódtam be, mert értékrendjükkel tudok azonosulni.

2015. szeptember 23. 15:11
Ripka Gergely

„Azt már valószínűleg kevesebben tudják, hogy október elejétől vérző szívvel elhagyom az eddigi borbolti eladói munkahelyemet. Egy csopaki borászat alkalmazásában fogom folytatni a mindennapi munkám. Nem volt könnyű a váltás. Gyönyörű hely és gyönyörű kihívások mellett, egy családi pincét fogok hamarosan képviselni, akiknek a munkájába mindenekelőtt azért kapcsolódtam be, mert értékrendjükkel tudok azonosulni. Biztos, lesz, akit ez a változás egyáltalán nem izgat (ők ne is olvassaák tovább a posztot), míg másokban kérdéseket vethet föl a blog hitelességét illetően (ahogy bennük biztos már az eddigi kereskedői munkám is vethetett föl hasonló kérdéseket).

Az ilyesmit bizonygatni nem lehet, kár is lenne. De fontosnak tartom itt megemlíteni, hogy a blogos hitelesség, pártatlanság munkától függetlenül a legfontosabb alapelv volt számomra mindig! Ezt a műfajt csak így lehet sikeresen csinálni. Nem leszek soha megélhetési boríró, sőt pont addig működik ez, amíg a borok szeretetéből fakad a fő motiváció és nem a haszonszerzésből. Senki szekerét nem toltam sosem a posztjaimmal (attól függetlenül, hogy a borkereskedelemben dolgozom 7 éve), és már sokszor leírtam, hogy a táncolón és a tokajkalauzban soha nem készül PR cikk vagy hasonló fizetett tartalom. Ez az, ami nem fog változni ezután sem, soha….

Aki elhiszi, elhiszi, aki nem, nem; én mindenesetre írni fogok borokról, elfogulatlanul, amíg élek, mert fontosnak érzem. Közben mégis arra gondoltam, hogy az új munkahellyel mindenképp reformokra szorul a blogos, szakírói tevékenységi kör is, amiről pár szót itt meg is ejtenék. Tiszta vizet öntve a pohárba:…mivel a munkahelyem ezután részben Csopak lesz, így az összeférhetetlenségi problémákat elkerülve helyi/környékbeli borokról nagyon nem fogok írni.

A táncolómedve.hu (a facebook.com/tokajguide fb cím alatt) a készülő TokajKalauz miatt egyébként is alapvetően egyre inkább hegyaljai tartalomra összpontosít (már most is). A kiadványban található bor- és birtokértékelések alapját, hátterét adja továbbra is a webes blogfelület. Ez a profil a közeljövőben csak erősödni fog. Akik eddig követték az írásaim, remélem, hogy ezután sem pártolnak el tőlem. A borokról történő írás nem épülhet másra, csakis erre a bizalomra, amit a jövőben is igyekszem megszolgálni, köszönettel…”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik