Indul a szüret!

2015. szeptember 29. 18:08

Árvay János
Facebook
A fürtök nagy része, mosolygós sárgán hívogat minket. A magok 99 százaléka barna, tehát beérett. Szétharapva kellemes az ízük. Ha ennyire csábítóan kacsingatnak akkor meg mire várjunk?

„Sokan kérdezgetik tőlem hogy milyen lesz az idei szüret? Nem merek mást mondani, minthogy majd decemberben megmondom.

Hiszen annyiszor tréfált már meg minket a természet. Mikor nagy mellénnyel előre ittunk a medve bőrére vitt egy svéd csavart az időjárásba és pofára ejtett minket. Csak reménykedek hogy ez éven nem így lesz.

Szombat éjszaka több mint 12 mm eső esett, azóta száradt, hiszen nagyon erős szél fújt. Hogy ez mit fog kiváltani azt nem tudjuk. Lehet hogy kicsit visszahígul a cukor. Vagy nem. A savak leépüléséről félnek sokan. Na de olyat is tapasztaltunk már hogy a labor szüretkor alacsony savakat mért. Aztán erjedés után 1-2 ezrelékkel magasabbat mértek a borban. Szerintem a természet megoldja a harmóniát, egyensúlyt a jó gyümölcsből készült borban. Sajnos a seregélyek is megjelentek, van mitől félnünk.

A terv az hogy folyamatosan szedünk majd. A fürtök nagy része, mosolygós sárgán hívogat minket. A magok 99 százaléka barna, tehát beérett. Szétharapva kellemes az ízük.

Ha ennyire csábítóan kacsingatnak akkor meg mire várjunk?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában