Mézes sörrel jönnek ki karácsonyra a csíkiak

2015. október 20. 16:17
Az Igazi Csíki Sör gyártóját is elérte a szezonális sörök divatja: a csíkszentsimoni üzem mézzel főzött sörrel rukkol ki karácsonyra. A székely havasi mézből készült sörkülönlegesség alkoholtartalma 10 százalékos lesz, és faládákban kerül forgalomba.

Az Igazi Csíki Sör sem hagyja karácsonyi sör nélkül fogyasztóit: mézes sört főznek. „A nedű egyedisége, hogy egy tartályba (10 000 liter) 1200 kilogramm mézet főztünk be. Így jött létre egy erős cukortartalmú must, melyből 35-36 napos nevelés után 10%-os alkoholtartalmú ünnepi sör születik. A méz 100%-ban székely havasi méz, mely Udvarhelyszékről, Szász Illés korondi méztermelő portájáról származik” írja az Igazi Csíki Sört gyártó csíkszentsimoni sörüzem a Facebookon.

A gyártó információi szerint ez a termék sem lesz pasztörizálva és tartósítva, vízen, sörárpán és komlón kívül csak mézet tartalmaz. Különleges címkével lesz ellátva, arany és kék színű címkét kap, hogy meg lehessen különböztetni a már forgalomban lévő termékeiktől. A mézes sört kézzel gyártott faládákba helyezik, így kerül majd kereskedelmi forgalomba, limitált szériában, csak az ünnepekre. A ládákat három különböző székelyföldi asztalosműhelye már gyártja, hogy időben elkészülhessenek.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meghajlok az olvasói akarat előtt. A Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda véleménye volt irányadó a témában: http://www.e-nyelv.hu/2013-07-..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés