Karner Gábor kékfrankosát dicséri a Decanter

2015. október 22. 12:16
Tina Gellie, a Decanter szerkesztője a bormagazin fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából megnevezte, neki melyik bor tetszett idén a legjobban. Nem fogják elhinni, mit írt, vagyis éppen hogy de: Karner Gábor mátrai borász 2012-es kékfrankos birtokborát.

Az Index-fórum boros topikjában a lazaridi nicknevű fórumozó tette közzé a jó hírt. Mint írja, a Decanter novemberi számában a lap fennállásának negyvenedik évét ünneplik. A negyvenéves születésnap alkalmából a Decanter 40 szerkesztőt, Master of Wine-t és borszakértőt kérdezett meg arról, hogy melyik a legemlékezetesebb és legjobb bor, amit 2015-ben fogyasztottak. Az egyik válaszadó, a lap egyik szerkesztője, Tina Gellie Karner Gábor mátrai borász 2012-es kékfrankosból készült birtokborát nevezte meg.

„Nagyon dicséri, friss cseresznye, tisztaság, vulkáni mineralitás egy 2 ha-os dűlőről. Olyan elegáns és komplex, mint egy pinot noir, csak sokkal olcsóbb. Csak 1000 palack készült, de hamarosan jön a második évjárat, ami még jobbnak ígérkezik” – írja lazaridi a fórumon, ahol azt is megtudni, hogy a bor következő évjárata év vége felé elérhető lesz.

A kép forrása a Terra Hungarica mozgalom Karner Gábort bemutató oldala.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában