Márton napi Borfesztivál lesz a Gellértben

2015. november 3. 16:15
Pekingi liba és liba szusi is kóstolható lesz a Gellért Szálló V. Márton napi Borfesztiválján, amely idén Borok-Libák-Fűszerek címmel várja a közönséget csütörtöktől vasárnapig.

A rendezvénysorozat a csütörtöki „nulladik napon” sörkurzussal és egy skót-magyar sörvacsorával indul, melynek során Paul Mizener skót mesterszakács és Frideczky András, a Gellért Söröző séfje alkotta különleges menüsort kóstolhatják végig az érdeklődők. A többek között eredeti skót haggist is tartalmazó menüsor előtt Katona Csaba történész tart sörkurzust hatféle tétellel – közölték a szervezők. Az 5 étterem 5 fűszer vacsora keretében öt magyarországi étterem – a Gellért Söröző, az Alabárdos, a Viator, a Mák Bistro és a Laci!Konyha! – séfjei készítenek ételeket egy-egy fűszerhez. A menüsoron olyan fogások szerepelnek, mint a frissítő citromverbénás libamáj, a zöldkorianderes libaleves, a lestyános libaszárnytő vagy a libával töltött káposzta, a fogásokat pedig a VinCE Magazin főszerkesztője által ajánlott borokkal lehet leöblíteni.

 
Aki nem csak kóstolni szeretné a különféle fűszer- és ételkompozíciókat, a Fűszerkurzus keretében azt is megtudhatja, miként érdemes a fűszerekkel bánni. A mesterkurzus előadói között van Ambrus Lajos, aki a Magyar konyha magazin novemberben megjelenő Fűszerkönyvének szerzője, míg Herczeg Ágnes borszakértő a fűszerek és a borok párosításáról beszél. Pénteken Litauszki Zsolt a Zsidai Group kreatív séfjének kurzusán a fűszerek gyakorlati használatát lehet elsajátítani, másnap pedig Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke és az Onyx F&B igazgatója falatkái lesznek megízlelhetők. Az igazi szenzációnak a szervezők a vasárnapi brunch menüt szánják: a pénteki és szombati előkóstolók után ekkor debütál a világon elsőként a meghökkentő ízeiről elhíresült Wang mester pekingi libája, illetve a modern japán konyha legismertebb hazai képviselője, Maki Chef liba szusija és a Gellért vezető séfjének boros libapaprikása.
 
Pénteken a Bor és Piac válogatásában olyan kézműves borászatok érkeznek, amelyek boraival ritkán lehet találkozni a fővárosi szaküzletekben, szombatra pedig a Bortársaság válogat, a legnagyobb neveket és legkiválóbb borokat felsorakoztatva a kiállítók között. A korlátlan bor- és pálinkakóstolás mellé mindkét nap gasztro kiállítók is csatlakoznak, mások mellett az Aranyszarvas, a Bükki Sajt és a Zing Burger. Mindkét napon tartanak after party-t is, pénteken a Sister Act, azaz Tóth Vera és Tóth Gabi, illetve DJ Garami, szombaton pedig a Kiscsillag és az Anima Sound DJ Set zenél. A rendezvényről a www.borfesztivalgellert.hu honlapon találhatnak részletes információkat az érdeklődők.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés