Megvannak mind az öten! Nem, nem is öten

2015. november 10. 21:03

Végre itt van Jásdi István Csopakról, őt már régóta vártuk a legjobbak közé. 2015-ben először fog az Év Bortermelője címért indulni. Csak nem rajt-cél győzelmet fogunk látni?

2015. november 10. 21:03
Nyulasi Gábriel
Ihatóbb Magyarországért

„Megvannak, megvannak mind az öten! Nem, nem is öten, hanem már hatan vannak idén a jelöltek. Tehát 2015-ben a hatok bandájából kerül majd ki a győztes. Ilyen még nem volt, egyébiránt a nagy meglepetések elmaradtak. Változások azért vannak, a csapat fele új! Kik maradtak a hatos fogatban és kik az újak? Erről szól a cikkünk… Meglepetés nem történt, nem is vártuk igazán, hiszen általában nyugodt mederben folyik a választás. A változás most igazán a hatos felállás, ami a kialakult holtverseny miatt következett be.

(...)

Bolyki János, egri borász nem került újra jelölésre, ezért ő most nem lesz részese a végső szavazásnak. Az egri bástyát tehát elvesztette a borvidék. Dúzsi Tamás, szekszárdi borász tavaly már ötödik alkalommal mutatkozott be jelöltként és Heimann Zoltán visszalépése is segítette a végső győzelmét. Dúzsi Tamás, a tavalyi nyertes már nem volt jelölhető. Borbély Tamás idén már negyedik alkalommal került be a jelöltek közé. Még most is a legfiatalabb versenyző Badacsonyban készíti a meggyőző borait. Végre itt van Jásdi István Csopakról, őt már régóta vártuk a legjobbak közé. 2015-ben először fog az Év Bortermelője címért indulni. Csaknem egy rajt cél győzelmet fogunk látni? 

Koch Csaba, Hajós-bajai Borvidékről már másodszor van a jelöltek között. Mészáros Pál a szekszárdi borvidékről szintén debütál, vagyis először fog a bizottság előtt bemutatkozni. Szekszárd tavaly is nyert, ritkán fordul elő, hogy egy borvidék két egymást követő évben is győztest adjon. Szőke Mátyás, a Mátrából másodszor fut neki a díjnak, egy életmű vár a kitüntetésre. A nagy visszatérő Szöllősi Mihály a Neszmélyi Borvidékről, hosszú évek után újra jelöltté vált. Utoljára 2009-ben volt jelölve, de aztán 2010-ben már nem került be a csapatba. Vajon most sikerül gyözelmet aratnia? Fele cukor fele méz… Három régebbi jelölt és három új. Vajon ki lesz a befutó?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik