Feind lett az év legjobb újbora

2015. november 27. 15:24
A balatonfőkajári Feind Borház shiraz rozéja került ki győztesként 100 pincészet 300 újbora közül a 10. Magyarországi Újborversenyen.

A balatonfőkajári Feind Borház shiraz rozé bora érte el a legjobb eredményt a 10. Magyarországi Újborversenyen, amelynek díjait szombaton adják át Budapesten, a Magyarországi Újbor és Sajt Fesztiválon. A borversenyre 100 pincészet 300 újborral nevezett, az ifjú borászokból álló bírálóktól egy bor kapott nagyarany, 36 arany minősítést, közülük a legmagasabb pontszámot elérő 13 érdemelte ki a 2015. év legjobb újbora elismerést – írta Ferenc Vilmos, az esemény főszervezője, a Magyar Bor Akadémia tagja. Kitért rá: a Top 13-ba a nagyarany minősítést szerzett Feind rozén kívül a cég rajnai rizlingje, a Bárdos és fia Pincészet Bt. cabernet sauvignon-cabernet franc rozé és a sauvignon blanc, a Frittmann testvérek Kft. kékfrankos rozé és a nero rozé bora került.

Ugyancsak a legjobbak közé sorolták az ifj. Márkvárt János syrah, az Ostoros-Novaj Bor Zrt. csipke rozé, a Lajvér Borház Kft. szekszárdi menoire rozé, a Gál Szőlőbirtok és Pincészet kékfrankos rozé, Szende Gábor rozé cuvée, a Szőllősi Pincészet Kft. zenit, a Kertész Családi Pincészet kékfrankos rozé borát – tette hozzá. Ferenc Vilmos kitért rá, hogy a fesztivál látogatói szombaton a nyertes borokat, valamint további 200 újbort és kiváló kézműves sajtokat is kóstolhatnak az esemény helyszínén, a Vajdahunyadvárban.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés