Hadat üzen a PET-palackos tokaji boroknak Tokaj városa

2015. december 20. 13:39
Tokaj város önkormányzata megelégelte, hogy PET-palackos bort árulnak a tokaji belváros utcáin. Egy önkormányzati rendelet rendezni próbálja a városképet: jövő évtől a város közterületein nem, csak az üzlethelyiségekben lehet kihelyezni a flakonos borokat.

A tokaji önkormányzat decemberben elfogadott, a közterület-használat rendjének szabályozásáról szóló rendelete szerint jövő év január elsejétől tilos lesz műanyag- és PET-palackban forgalmazott bort árulni, illetve árubemutatás céljából kihelyezni, írja a Tokaj.hu hírportál. Ettől függetlenül továbbra is kaphatóak lesznek a „zempléni furmint” névvel forgalomba kerülő műanyagpalackos tokaji borok, de a boltok előtt és az utcákon már nem árulhatják ezeket a termékeket a Tokaj belvárosában lévő kereskedők.

Aki ezt megszegi, akár 200 ezer forintos bírságra is számíthat.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Helyes. Rangon aluli.

Igazad van, de én láttam üveges bort is, amire rá volt írva, hogy "minőséget megőrzi".
Márpedig ha ez rá van írva, akkor a tartalom csak nevében bor.

Illúzióromboló Tokajit venni PET-ben. Egyébként ha azonnal megisszák, akkor nincsen minőségromlás, tartósabb tárolás mellett azonban kijön a PET, az üveghez viszonyított "jobb" oxigén áteresztőképessége, ami biztos, hogy rontani fogja a a bor minőséget.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés