Borhamisítás miatt bezártak egy üzemet Kecelen

2016. január 15. 15:23
Borhamisítás, nem megfelelő higiéniás körülmények, és borászati termék előállításához nem engedélyezett anyagok tárolása miatt bezártak egy üzemet Kecelen. A pincészetre 30 millió forintos bírságot szabtak ki.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei 13 100 liter hamis, illetve közfogyasztásra alkalmatlan terméket zároltak a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal közös akció során egy Bács-Kiskun megyei borászati üzemben, az előállítóra 30 millió forint bírságot szabtak ki.

A Nébih pénteki közleménye szerint a laborvizsgálatok során több mint 8500 liter bor bizonyult hamisítványnak, mivel azok alkoholtartalma – 47 százalék és 71 százalék közötti arányban – nem szőlő eredetű cukorból származott. További több mint 4500 liter bor hibásnak, közfogyasztásra alkalmatlannak minősült, a korábban minősített tétellel nem azonos volt. A hatóság munkatársai a pincészet teljes készletét zárolták, így azok már kereskedelmi forgalomba nem kerülhettek.

A hatóság haladéktalanul elrendelte az üzem ideiglenes bezárását többek között hamisított bor előállítása, súlyos élelmiszer-higiéniai hiányosságok, valamint a borászati termék előállításához nem engedélyezett anyag tárolása miatt.

Keceli üzemet zártak be

A Kormany.hu-n található dokumentumtárban megtalálható a jogsértő szervezetek és személyek listája. Ez alapján a keceli Tüskösi Pincészet Kft. üzemét zárták be, illetve zárolták borainak egy részét. A 2009-ben alapított vállalkozás 2014-ben a cég eredménykimutatása szerint majdnem 42 millió forintos árbevételt ért el. Képeket a bezárt üzemről itt talál.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Senkinek sem kell a valódi bor.

Majd lehidaltam, amikor valaki azzal dicsekedett, hogy édes rozét vett. (300Ft/liter áron) . :-))
Van arrafelé egy "aranyháromszögnek" nevezett terület, gatyaszaggató nedűvel és kőgazdag "boros" gazdákkal.

50 évet adnék per kopf.
Aki ételt italt hamisít vagy elad, minimum 50 év.
Ez lehetne kényszermunka is, szőlő kapálás, hóhányás, kőtörés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés