Mi van még egy üveg magyar borban 2.

2016. január 21. 16:42

Jásdi István
MNO

A szőlő- és bortermelés adatait is legalább három hivatal tartja nyilván. A hivatalok egymással nem beszélnek, adatokat egymástól nem kérnek. Minden adatért a termelőhöz fordulnak. Büntetés terhe mellett.

„A szőlő- és bortermelés adatait is legalább három hivatal tartja nyilván. Különböző időpontban és bontásban, hogy senki ne próbálhassa összehasonlítani.

A hivatalok egymással nem beszélnek, adatokat egymástól nem kérnek. Minden adatért a termelőhöz fordulnak. Büntetés terhe mellett. Az adatokat külön dolgozzák föl, vagy hagyják pusztulni a jelentéseket a folyosón, mert nincs elég ember, szoftver és számítógép.

A különböző hivatalok által feldolgozott adatok nincsenek egymással köszönőviszonyban.

Olyan látszólag egyszerű kérdésekre, hogy mennyi szőlőterület van az országban, nincs válasz. Vagy van, háromféle. Aki mégis tudni akarja, nézze meg a Google Mapsen.

Minden hivatalnál munkatársak, íróasztal, számítógép, szoftver és légifelvételek. Költségvetési fejezetek.

Nem ez a legsúlyosabb. Jól képzett, jót akaró, zömmel készséges és jobb sorsra érdemes munkatársak, akik egy-két évtizednyi olyan munka után, amelynek fölöslegességét maguk látják át legelőször, alkalmatlanná válnak minden alkotó tevékenységre. Nem az államigazgatási feladatok tesznek impotenssé, hanem a környezet, a megtört hivatalnokokkal, és a célrendszer, amelyben elvész a tulajdonképpeni lényeg. Mi. A sokféle nyilvántartásban lubickolnak a csalók, elvesznek a jót akarók.

Ez is benne van. Ez mind.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://bor.mandiner.hu/trackback/19698